Jump to content

Sokat kell fejlődnie a magyar hoteldizájnnak

2015. 10. 19. 12:30

Varró Zoltán dizájner, belsőépítész szerint még sokat kell fejlődnie a magyar hoteliparnak a dizájn területén, hogy megfeleljen a különlegességre és egyediségre törekvő nemzetközi trendeknek és versenyképessé váljon a külföldi piacon is.

A Varró Zoltán tervezete Aria Hotel Budapestet három kategóriában is jelölték a New York-i Boutique Design 2015 Gold Key Awardsra, a díjátadó november 9-én lesz. Londonban pedig október végén veheti át a Boutique Design Awards, Best Spa Hotel Europe kategória fődíját. A luxuskivitelben felújított neoklasszicista bérpalota Magyarország első zenei tematikájú boutique hotelje.

"A magyar hotelkínálat, ha nem nemzetközi láncról van szó, rettentően elszomorító, mivel a tulajdonosok még mindig nem veszik tudomásul, hogy szakemberre kell bízni a belső kialakítást" - hangsúlyozta Varró Zoltán az MTI-nek, hozzátéve, hogy legtöbbször a tulajdonos vagy felesége ízlése alapján születnek meg a magyar hotelek belső terei.

Sokan nem azért építenek szállodát, mert értenek hozzá, hanem mert pályázatot írtak ki rá, miközben semmiféle rálátásuk nincs a szakmára - mondta. Emellett sokszor lemásolják a már működő modelleket, amely nem túl kifizetődő, főként manapság, amikor a szállodaipari trendek a különlegességre és egyediségre törekednek - hangsúlyozta.

Varró Zoltán nevéhez fűződik a Michelin-csillagos Onyx étterem belső tereinek és dizájnjának megtervezése vagy a világhírű moszkvai Taganka Színház kávézójának tervezési munkái. Alkotásai Budapest mellett Párizsban, New Yorkban, Szentpéterváron vagy Pekingben tekinthetők meg.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: jauntmagazine.com)