Jump to content

Sörárium- interaktív sörmúzeum nyílt!

2016. 07. 27. 16:05

Végre a folyékony kenyér kedvelői ötvözhetik szenvedélyüket a kultúrával a szolnoki városháza pincéjében. 

 

 

Szolnokon nyílt Sörárium néven a sör és a sörfőzés történetét bemutató, a városháza pincerendszerének felújításával és átépítésével kialakított interaktív sörmúzeum, ahol torok nem marad szárazon.

A szolgnoki polgármester a pénteki átadáson a sörtörténelemről beszélt és arról, hogy: amikor a törökök elfoglalták a szolnoki várat, már volt sörfőzde a városban, amelyet a hódítók sem pusztítottak el, sőt 1722-re három ilyen üzem is működött a településen. Szolnoknak innentől kezdve az 1960-as évekig folyamatosan volt helyben készült söre.

A Sörárium e hagyományra építve nyolc helyiségben, ezer négyzetméteren mutatja be a sör és a sörfőzés történetét 300 interaktív eszköz segítségével. A Sörmúzeum azonban nem csupán egy különleges, Magyarországon párját ritkító tárlat, hanem stílusos és igényes vendéglátóhely, továbbá valóságos sörfőző manufaktúra is egyben, amely korszerű technológiával, minőségi kézműves söröket állít elő - húzta alá.

Szólt arról is, hogy a beruházásra a város turisztikai vonzerejének növelése mellett azért volt elengedhetetlenül szükség, mert a helyi polgármesteri hivatal összességében 1400 négyzetméter alapterületű pincerendszere hosszú időn át a Tisza jelentősebb áradásai alkalmával térdig érő talajvízzel telt meg. Ez pedig a patinás épület állagát veszélyeztette. A fejlesztéssel ez a probléma teljes egészében megoldódott.

A sörmúzeumon túl szeptember 1-én újabb egyedülálló turisztikai attrakciót adnak át Szolnokon: a katonai repülést 1914-től napjainkig bemutató RepTár interaktív repülőmúzeumot.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
Forrás: vakaaciozzunk.hu/MTI | Kép: sorarium.hu