Jump to content

Fantasztikus húsvét Gödöllőn

2017. 04. 13. 17:05

A Gödöllői Királyi Kastély szokásos Ibolya-napi programja kicsiknek és nagyoknak tartogat izgalmakat. Vasárnap a gasztronómiáé a terep, húsvét hétfőn pedig nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Gödöllőre. A gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvényen, a „boldog békeidők” hangulatában telnek az utazás percei, amit izgalmas programok koronáznak meg a kastélyban.

Április 16-án Ibolya napján izgalmas programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély. Királynői köszöntés, gasztronómiai kalandok, séta a parkban, és számos izgalom várja az odalátogatókat.

A kapunyitás 10 órakor veszi kezdetét, ahol Erzsébet királyné köszönti a vendégeket. Ezt követi fél 11-tól „Erzsébet királyné” fogadása, a kastély Dísztermében.

A délelőtt további részében interaktív bábjáték, zenés lovas-mese vetített előadás szórakoztatja a kicsiket.

Fél egytől a gasztronómiáé a terep. Virágos torták és pici sütemények kóstolójára kerül sor, amit fél háromkor a Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület fellépése koronáz meg.

A zenés, táncos, evős programokon túl a kastély kertjét is bejárhatják az érdeklődők. "Erzsébet kastélya. Séta a királyné nyomában" elnevezéssel indul a séta, 11 órakor és 14 órakor. Jegyár: óvodás 600,-Ft/fő, iskolás 1.600,-Ft/fő, felnőtt: 2.600,-Ft/fő, családi jegy: 6.400,-Ft

További egész napos programmal is készültek a szervezők. Lesz ibolya kiállítás, kézművesek és iparművészek vására, pálmaház Kertészet húsvéti virágvására, kézműves foglalkozások – arcfestés, tojásfestés, népi mesterség-bemutatók és kisvonatozás a kastély parkjában (a Pálmaház érintésével), húsvéti kisállat simogató, húsvéti népi játszoda. Április 17- én is sok izgalmas programmal találkozhatunk.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)