Jump to content

Hová tűnt az aranyszőrű bárányka?

2017. 04. 15. 08:30

Húsvéti tojásfújás, tavaszi nyusziugrás és egy családi nyomozás. Kalandokkal teli, eseménydús hétvége vár azokra a családokra és vendégekre, akik nagyszombaton a noszvaji De la Motte kastélyba látogatnak.

 

A késő barokk stílusban épült, csodaszép Észak-magyarországi palota ad otthont a fordulatos húsvéti programsorozatnak. Reggel 10 órától este hatig minden gyermek és felnőtt együtt hangolódhat a meghitt ünnepi időszakra, a nap végén pedig ajándékokkal teli térhetnek haza.

Kifejezetten gyerekeknek szóló (4-12 éves korú), „A De la Motte kastély szelleme” nevű kastélyvezetéssel indul a hétvége. A másfél órás programra előzetes jelentkezés szükséges, melyet a honlapon lehet megtenni.  Ezen felül egész nap nyuszisimogatással, póni lovaglással, kézműves foglalkozásokkal, ügyességi versenyekkel, filmvetítéssel és az Aranyszamár Bábszínház előadásával várják a vállalkozó kedvű ifjoncokat, melyet a belépőjegy mellé járó ingyenes pohár limonádéval és a méltán népszerű, helyi mini szilvás batyuval egészítenek ki.

Ha pedig valaki nagyobb fába vágná a fejszéjét, szüleivel a kastély ősfás parkjában kinyomozhatja, hova tűnt az elkóborolt aranyszőrű bárányka. Akinek ez sikerül és megoldja a rejtélyt, De la Motte kastélyos ajándékokkal hálálják meg a kalandos családi kutakodást.

Unatkozni biztosan senki nem fog, a felnőttek – míg a gyerekek lefoglalják magukat az arcfestéssel és tojásfújással – kedvükre nézelődhetnek és vásárolhatnak a kastély előkertjében. A tavaszi virág és asztaldísz vásár mellett vattacukrot és még megannyi finomságot is nassolhatnak.

A belépőjegyek a felnőtteknek ezer forintba, gyerekeknek pedig ötszáz forintba kerülnek. A Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont, illetve az Oxigén Hotel Superior Family & Spa vendégei ingyen kalandozhatnak a festői környezetben, míg a Noszvaji lakcímkártyával rendelkező vendégeknek 50 százalék kedvezményt biztosítanak a belépő díjából. Minden résztvevőnek ajándék limonádé és sütemény jár.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu; hirado.hu | Kép: pixabay.com)