Jump to content

Mozgójárdával juthatnánk a Várba

2017. 04. 21. 16:28

A turistáknak és az üzleti vendégeknek akkor is fel kell majd jutniuk a Budai Várba, amikor a Miniszterelnökség javaslatára teljesen kitiltják az autóbuszokat. Ennek a problémának az orvoslására fedett mozgójárda-ötlettel állt elő egy szakmai szervezet.

Biztató tárgyalásokat folytat a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) Csepreghy Nándorral, a Miniszterelnökség államtitkárával arról, hogy 2018 januárjától – a turistabuszok teljes kitiltásának várható időpontjától –megvalósulhasson az az elképzelés, miszerint a busszal érkezők a Palota úton hajthatnának fel a Lovas utca torkolatáig (ahol a hajtűkanyar felett állnak a sorompók), onnan pedig fedett mozgójárdával mehetnének tovább a Dísz-térig – mondta Erdei Bálint, a MUISZ elnöke a Magyar Aranykulcs legutóbbi szakmai estjén.

Közölték, a javaslat alapötlete a buszos fuvarozókat tömörítő NiT Hungary egyesülettől származik. A szakmai szervezet anyaga szerint az említett hajtűkanyarban elfér egy optimális busz-fordulókör, így annak kialakítása nem járna lényeges környezeti beavatkozással.

A MUISZ érvelése szerint ez kulturált, környezetkímélő és irreális anyagi forrást nem igénylő megoldás lehetne. Mégpedig olyan, amelyik kapacitásban is képes lenne kiszolgálni az igényeket, ellentétben a jelenlegi tervekben szereplő, Palota úti „liftes” fogadóközponttal.

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu;pr7 | Kép: pixabay.com)