Jump to content

Egy különleges magyar építmény a világ legnépszerűbb 25 látnivalójának listáján

2017. 05. 26. 09:35

A Steindl Imre tervei alapján épült barokk alaprajzú, sokak által megcsodált komplexum, abban az elismerésben részesülhetett, hogy felkerül a legek listájára.

A TripAdvisor kihirdette a Travelers’ Choice Awards-on a legnépszerűbb látnivalók listáját. Az elismeréseket 12 hónap alatt világszerte leadott vélemények és értékelések száma alapján osztották ki a legjobbaknak.

A budapesti Országház a 14. helyen végezett, maga mögé utasítva olyan “klasszikusokat”, mint a londoni Big Ben, a görögországi Akropolisz vagy a párizsi Notre Dame. A látványosságokat országok és régiók szerint is kategorizálták. A legnépszerűbb magyar látványosság listára felkerült még a Halászbástya, Cipők a Duna-parton, az esztergomi Bazilika és a Sümegi vár is.

Hazánk nem először került fel a ranglisták élére, már ami a turizmust illeti. Tavaly a második legnépszerűbb úti célnak választották Európán belül, és a már jellegzetes magyar védjegynek számító ételeket, italokat, népi motívumokat is egyre többen ismerik.

A legnépszerűbb látnivalók itthon

Nemrégiben az egyik legnagyobb hazai online szállásportál készített felmérést, amiből kiderült, hogy a magyarok legkedveltebb úti céljai között Budapest, Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Szeged, Balatonfüred, Pécs, Hévíz, Debrecen szerepel a helyezéseknek megfelelő sorrendben.

2015-ben az UNWTO TOP 50-es listáján szereplő Európai országok közül a második legnagyobb növekedést (13,3 százalék) Szlovákiában mérték, a bronzérmes pedig Írország lett 12,8 százalékkal. Csehországban 8,5, Ausztriában 6,4, Lengyelországban pedig 5 százalékos bővülés volt a vizsgált időszakban a nemzetközi turistaérkezések számában. Az első helyezett pedig, Magyarország.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: wikimedia.org)