Jump to content

A Balaton-felvidék Európa top 15 rejtett kincse között

2017. 11. 04. 09:00

Örömmel olvastuk és adjuk tovább a hírt, miszerint tizenötödik helyen végzett Magyarország és a Balaton-Felvidék a Mastercard „Top Hidden Treasures" azaz „Rejtett Kincsek" listáján, amelynek összeállítása során 44 európai ország egy-egy kevésbé ismert, különleges táját rangsorolták.

A június 20-án közzétett listán a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen. A listát összeállító turisztikai szakértők és utazási bloggerek a kiválasztott terület szépsége mellett - a Mastercard saját adatait is felhasználva -  leginkább olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az adott ország árai, a régió zsúfoltsága és az elérhető szabadidős lehetőségek kínálata.

Kedvezően hathat a hazai turizmusra, hogy Magyarország is felkerült a Mastercard TOP 15 utazási listájára a Balaton-felvidék régióval.  Bár „a magyar tenger" az egyik leglátogatottabb nevezetességünk, az északi partján fekvő festői táj sok külföldi számára még felderítetlen. Magyarország a jó elhelyezkedése mellett azért is kerülhetett fel a 15-ös listára, mert áraink európai viszonylatban kedvezőnek számítanak. Emellett a kártyaelfogadó helyek számának növekedésével a fizetési lehetőségek is egyre bővülnek hazánkban, ami nagyban megkönnyítheti az utazást.

A TOP 15 rejtett kincs Európában
1. Asztúria és Covadonga kolostor, Spanyolország 9. Volos és Pelion-félsziget, Görögország
2. Mdina és Zebbug, Málta 10. Velika Planina, Szlovénia
3. Salzkammergut régió, Ausztria 11. Kasubföld, Lengyelország
4. Azori-szigetek, Portugália 12. Naarden, Hollandia
5. Perast, Montenegró 13. Kolka köpeny, Lettország
6. Lednice-Valtice, Csehország 14. Duna-delta, Románia
7. Pag-sziget, Horvátország 15. Balaton-felvidék, Magyarország
8. Saaremaa sziget, Észtország  
(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)