Jump to content

Bezárt a világhírű Flippermúzeum

2015. 06. 26. 16:00

A külföldi és magyarországi flipperkülönlegességeket felsorakoztató múzeumot június kezdetével be kellett zárnia tulajdonosának, a szerencsejáték-törvény miatt.

A Radnóti utcában augusztus 5-ig csak kívülről szemlélődhetnek az érdeklődők, ugyanis addig kötelezően be kellett zárja kapuit a Flippermúzeum.

Budapest kétszázharminc nevezetessége közül a tavalyi év legnépszerűbbnek választott (Tripadvisor által) látnivaló igazi kuriózum –volt- szerte a világon. Nem csak itthon, hanem a tengerentúlon sem néztek értetlen arccal az emberre, ha szóba került a Bpbal Gallery.

A klasszikus múzeumhoz kicsit sem hasonlító pincehelységbe, több mint száznegyven gép üzemel(t). Nagyrészük a korai kilencvenes évekből származik, de van egy-két példán az ötvenes évekből is. A gyűjteményt klasszikus amerikai flippergépek is színesítik.

A Flippermúzeum helyszínéül szolgált a tavalyi flipperbajnokságnak is, mely magas rangú verseny a „szakmában”. Úgy néz ki, erre most egy darabig nem lesz lehetőség az adóhatóság tevékenykedése miatt. Akik egy jogszabályra hivatkozva bezáratták a helyet. A dolog érdekessége, hogy a múzeum tulajdonosa, anno az összes szükséges engedélyt megkapta a működéshez.


(A kép forrása: ilzerblog.hu)