Jump to content

Tündérmese a szomszédban: A Bledi-tó

2015. 09. 13. 19:00

Történelmi, romantikus, vadregényes, és mesés. Talán ezek azok a jelzők, melyekkel a legjobban lefestik a szlovéniai Bledi-tavat és környékét.

A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júliai-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel és erdővel körülvéve. A tó a Triglav Nemzeti Parkon belül fekszik, a fővárostól, Ljubljanától 55 km-re.

Lélegzetelállító látványt nyújt a tó közepén lévő apró sziget a rajta található 17. században épült barokk templommal. Egy ősi szláv monda úgy tartja, hogy abban a templomban lakott a szerelem istennője, legalábbis mindig ott imádkoztak hozzá. Máraz népszerű zarándokhellyé vált a friss házasok számára, illetve gyakran tartanak esküvőket, keresztelőket is ott. A hagyomány úgy tartja, hogy a vőlegénynek a templom mind a 98 lépcsőjén át ölbe kell felvinnie menyasszonyát, míg el nem érik a templom tornyát.

Maga a tó egyébként 2,1 km hosszú és 1,4 km széles, a rajta található szárazföldi terület neve Beld-sziget. A legendás barokk épület Szűz Mária búcsújáró templomként vált ismertté. Az épület tornya 52 méteres. A lépcső, ami a templom tetejébe vezet pedig 98 lépcsőfokból áll.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: media-cache-ak0.pinimg.com)