Jump to content

Ahoy a Ritz-Carlton első luxus úszó hotelének fedélzetén!

2017. 06. 28. 17:05

A luxust és pompát nem félő luxus jacht, ami a Ritz-Carlton névvel van fémjelezve, maga a földi mennyország: 149 lakosztály, helikopter leszállók, étterem egy Michelin-csillagos séffel, és megannyi pompa, amit csak a filmekben látunk.

A Ritz-Carlton neve egybe forrt a tömör luxussal, és a mai napig még mindig csak a társadalom krémje engedheti meg magának, hogy fejét a Ritz hotelek valamelyikében hajtsa álomra. Nos nagy különbség e téren nincs az újonnan induló úszó hotelekben sem, mert olyan áron kínálják a szobákat, hogy nem sok „földi halandó” fog a luxus cirkálók fedélzetére lépni.

Ritz-Carlton a vízen

A 190 méter hosszúságúra tervezett jacht összesen 298 utas kényelmes elszállásolására és utaztatására lesz alkalmas. Ezen kívül két penthouse is helyet kap, amelyek alapterülete egyenként 450 négyzetméteres lesz a tervek szerint.  

A hajón helyet kapó közel 150 fényűző módon berendezett, erkélyes szobák mellett további létesítmények is megtalálhatóak lesznek a fedélzeten. Például lesz gyógyfürdő, panorámás lounge és étterem, ami a díjnyertes Sven Elverfeld séf irányítása alatt készíti majd a finomabbnál finomabb ételeket.

A hajók főként azokon a területeken fog cirkálni, ahol tengerjárók nem nagyon találhatók, így az egzotikus Portofino és St. Barths is rajta van az úti célok listáján. A tervek szerint egy-egy luxus jacht 7-10 napot fog a víz tölteni miközben olyan helyeken halad át és köt ki, mint a Földközi-tenger, Észak-Európa, Latin-Amerika, és a Karib-térség.

A Ritz-Carlton új hajói nem csak a kikötőkben horgonyozva akarják megismertetni a vendégeket a helyi szokásokkal. A tervek szerint a fedélzeten az adott régió szakácsaival, zenészeival és művészeivel együttműködve ismertetnék meg a helyi kultúrát az utasokkal.

A három jacht közül az első, amely a Miami Coconut Grove-on állomásozik majd, 2019 végén fog kihajózni. Az előfoglalások viszont már 2018 májusában elkezdődnek.

Persze nem Ritz-Carlton lesz az első, ami luxus cirkálókat indít. Már akadnak versenytársak a vizeken a Silversea és a Crystal Cruises képében. Náluk egy tengeren töltött éjszaka 800 font, ami átszámítva 280 ezer forintnak felel meg. Hogy a Rizt mennyire fogja taksálni saját hajóját, arról egyelőre még nincsenek adatok.

(Forrás: vakaciozzunk.hu| Kép: wikimedia.org, publicdomainpictures.net, flickr.com)