Jump to content

4 közel sem hétköznapi reptéri szolgáltatás, amitől eldobod az agyad

2017. 07. 13. 17:05

Mikor átléped egy idegen ország határait az első dolog, amit meglátsz belőle – legtöbb esetben- az a repülőtér. No de, van néhány reptér, ami olyan szolgáltatásokat kínál, hogy az embernek leesik tőle az álla. Kiállítás, virágoskert, élő rituális bemutatók- jöjjenek a legek!

Bizonyos repterek túlmutatnak a szokásoson. Már nem csak azt szolgálják, hogy az ember A-ból B-be eljusson, hanem valami plusz, valami különlegeset is igyekszenek nyújtani, a mihamarabbi visszatérés reményében. A Bright Side összegyűjtötte, mi pedig megmutatjuk a legkülönlegesebb szolgáltatásokat nyújtó reptereket, amelyek minden bakancslistára felférnek.

Hong Kong Nemzetközi Repülőtér

A repülőtér számos időszaki kiállítást kínál. Gyakorlatilag mindig van valami, így a legkülönbözőbb időszakokban érkezők is találnak kedvükre valót. A kiállítás mellett interaktív túrák is a reptéri szolgáltatás részét képzik, ahol kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek.

A fő attrakció mégis az UA IMAX mozi. Itt található a legnagyobb vetítővászon egész Hong Kongban, amihez 350 férőhelyes terem tartozik. 2D, 3D, mindenféle filmet vetítenek, a jegy átszámítva pedig 2500-3000 Ft körül mozog.

Kloten Repülőtér, Zürich

A Kloten repülőtér Európa egyik legforgalmasabb légicsomópontja, ami egyben lehetőséget nyújt az utazóknak arra, hogy bepillantást nyerjenek a reptér működésébe. Idegenvezető kalauzolja végig az érdeklődőket a reptér összes állomásán, és testközelből megismerhetik, miként működik az egész egység.

Emellett tapasztalt szakemberek mutatják be a Kloten titkos helyeit, és az üzletmenedzselésől is szó esik. A különleges túra ára 10 CHF, ami jelentős csoportkedvezményekkel társul, ha sokan mennek, gyerekek számára pedig ingyenes.

Changi Nemzetközi Repülőtér, Szingapúr

Changi a világ legjobb repülőtereinek egyike. Különlegessége mégis egyedülálló. A reptéren található egy botanikus kert, napraforgók, kaktuszok és egy orchideakert, valamint egy halom egzotikus halakkal telezsúfolt tó és egy különleges lepkéket bemutató pillangókert.

Ha ez nem lenne elég, a tetőn egy úszómedence és pezsgőfürdő is helyet kapott, ami látványos kilátással büszkélkedhet. Két terminálban ezen kívül ingyenes mozi is van.

Incheon Nemzetközi Repülőtér, Szöul

Az egyik legegzotikusabb repülőteret a világon. Rengeteg féle szórakozási lehetőséget nyújt az utasok számára. Az oda látogató belépve a reptérre megismerheti a helyi kultúrát akkor is, ha csak átutazóban van Dél-Koreába.

Hagyományőrző kézműves szolgáltatások, tradicionális zenét játszó helyiek, rítusokat és szokásokat bemutató lakosok – élőben, ingyen. Ezt kínálja az Incheon, na meg egy ingyenes korcsolyapályát az építmény tetején.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: wikimedia.org)