Jump to content

Esküvő volt az Antarktiszon!

2017. 07. 19. 09:05

Két brit sarkkutató kötött elsőként hivatalosan házasságot a brit antarktiszi területen egy tavaly hozott új törvénynek köszönhetően.

Julie Baum és Tom Sylvester 11 éve él együtt, három éve jegyezték el egymást. A világjáró és sarki expedíciókat is vezető pár lett az első, amely egy 2016-os törvény nyomán házasságot köthetett a brit antarktiszi területen. A törvény megkönnyíti, hogy Nagy-Britanniában hivatalosan elismert házasságot kössenek az Antarktisz brit területén.

A ceremóniát a hétvégén a britek által fenntartott Rothera Kutatóállomáson tartották meg, amely az Adelaide-szigeten fekszik. A szertartást a kutatóállomás vezetője és elöljárója végezte.

A nagy napon mínusz kilenc fokot mutatott a hőmérő. A násznép - a kutatóállomás lakói - könnyedén öltözve szerepelnek a BBC News cikkében látható képeken.

A beszámoló szerint a menyasszony narancssárga szoknyája egy régi sátordarabból készült. A vőlegénynek a sárgaréz jegygyűrűket a kutatóállomáson lévő fémműhely esztergáján kellett elkészítenie.

Nemzetközi esküvőket korábban az Antarktisz György király-szigetén, az orosz ortodox Szentháromság-templomban tartottak.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;MTI | Kép: pixabay.com)