Jump to content

Pünkösd: Siófok, Eger és Szeged a legnépszerűbb úti cél

2017. 06. 03. 17:05

Tovább élénkül a belföldi turizmus, 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a pünkösdi hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. A legtöbben vendégházban vagy apartmanban töltik az elővakációt, és ötből egy vendég SZÉP-kártyával rendezi a cechet. Átlagosan 2 napot fordítunk a felüdülésre, és 39 619 forintot költünk. Siófok, Eger és Szeged számíthat a legnagyobb zsúfoltságra.

A húsvéti és a májusi hosszú hétvégék után pünkösdkor is üdülünk, ráadásul a Szallas.hu előfoglalási adati szerinte 30 százalékkal többen utazunk el ilyenkor, mint egy átlagos június eleji hétvégén. „Míg a téli wellness-időszakban inkább a magasabb árkategóriájú szállodai szolgáltatást részesítjük előnyben, ilyenkor már egyértelműen a vendégházak és apartmanok a legnépszerűbbek” – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

A nyár első üdülési lehetőségét megragadók kihasználják a hosszú hétvégét, átlagosan két nap kikapcsolódást engednek meg maguknak, s ezért közel 40 000 forintot fizetnek. Minden ötödik vendég SZÉP-kártyával egyenlíti ki a számlát, jellemzően 43 300 forint értékben.

Siófok, Eger és Szeged a legnépszerűbb választás

Az útra kelők többsége Siófokon, Egerben és Szegeden tölti a hosszú hétvégét, de Budapest és Hajdúszoboszló is bővelkedik majd turistákban. „Némileg átrendeződött a sorrend: tavaly még Budapest szerepelt az első helyen, illetve két új belépővel is módosult a 10 legnépszerűbb úti cél, Keszthellyel és Nyíregyházával” – ismertette a részleteket a szakember.

Top 10 belföldi utazási célpont a pünkösdi hosszú hétvégén (Zárójelben a tavalyi helyezésük látható.)

  1. Siófok (3.)
  2. Eger (2.)
  3. Szeged (4.)
  4. Budapest (1.)
  5. Hajdúszoboszló (6.)
  6. Gyula (5.)
  7. Balatonfüred (8.)
  8. Miskolctapolca (7.)
  9. Keszthely (-)
  10. Nyíregyháza (-)
(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)