Jump to content

Nem tudod hova utazz? A személyiséged elárulja! I. rész

2017. 08. 16. 09:05

Olykor könnyedén el lehet veszni a térkép felett mélázva a követkető úti célon. Tengerpart, hegy, sivatag, netán nyüzsgő nagyváros? A döntésképtelenség helyett hallgass a személyiségjegyedre, mert az pontosan elárulja, merre vigyen utad.

A tökéletes úti cél kiválasztása nem is olyan egyszerű, és sajnos az is előfordul, hogy a megérkezéstől számított pillanattól csak a hazaindulás óráját várjuk. Ez utóbbi pontosan annak köszönhető, hogy nem a hozzánk leinkább passzoló kikapcsolódási formát és helyszínt választottuk, behódolva a másik akaratának. No de, hogy a nyaralás mindenkinek nyaralás legyen, a legfőbb stílusjegyeket figyelembe véve érdemes megtervezni a leendő kiruccanást.

A végtelen romantikus

Nincs abban semmi rossz, ha az ember szereti a romantikát, és az utazása közben sem szeretné mellőzni. A szerelem városa erre pont ideális erre a célra, ahol nem csak kézen fogva andalogni, hosszasan csókolózni, nagyokat beszélgetni és szorosabbra fűzni lehet a kapcsolatot, hanem mellette feltöltődni a művészettel.

Párizs rengeteg szépséget és bájt tartogat az arra érzékeny lelkeknek az Eiffel-torony, a Szajna-part, a Louvre fantasztikus művei, a város klasszikus épületei, a szexualitás megtestesítője a Moulin Rouge mind-mind romantikus ködben úszóvá teszi a várost. Gyönyörködjetek a Montmartre-on, piknikezettek a Place des Vosgeson, és fedezzétek fel együtt utcáról utcára a buja várost.

A kalandvágyó

A kalandorok érdeklődését nem elégíti ki az andalgás a tengerpartok vagy épp egy fantasztikus vacsora a belvárosban, de nem ám. Nekik olyan program kell, ami állandó adrenalinbombával jár, nem beszélve a felfedezés és a természet nyugalmának megéléséről. Nos Kirgizisztán pontosan alkalmas terep ennek a típusnak.

A Selyemúton és Marco Polo után szabadon a térség hegyei és nomád törzsek jurtái melyik kalandor szívét ne dobogtatnák meg? Kirgizisztán területének harmada háromezer méternél is magasabban fekszik, a Pamir-hegység legmagasabb csúcsa pedig meghaladja a hétezer métert. A közép-ázsiai országban megállt az idő, és kissé olyan érzés kerítheti hatalmába az embert, minthogyha egy nomád, kihalt vidéken barangolna, aminek vagy egy feelingre. A dologra csak rátesz egy lapáttal, hogy nem autók, hanem lovak száguldanak el a felfedezők mellett, ugyanis a helyiek jobban preferálják a négy lábat, a négy kerék helyett. Ha ez még nem lenne elég, akkor irány az Issyk Kul-tó a világ második legnagyobb felföldi természeti képződménye, a medret szegélyező almafák közt megmártózni pedig maga csoda.

Nem volt elég? Csekkold merre vedd az irányt, ha inkább szellemi felfrissülésre vágysz, netán az egész nyaralásod a chillout jegyében töltenéd.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)