Jump to content

Nem tudod hova utazz? A személyiséged elárulja! II. rész

2017. 08. 16. 17:05

Olykor könnyedén el lehet veszni a térkép felett mélázva a követkető úti célon. Tengerpart, hegy, sivatag, netán nyüzsgő nagyváros? A döntésképtelenség helyett hallgass a személyiségjegyedre, mert az pontosan elárulja, merre vigyen utad. Intellektuellek, kényelemhajhászok jól figyeljetek!

A tökéletes úti cél kiválasztása nem is olyan egyszerű, és sajnos az is előfordul, hogy a megérkezéstől számított pillanattól csak a hazaindulás óráját várjuk. Ez utóbbi pontosan annak köszönhető, hogy nem a hozzánk leinkább passzoló kikapcsolódási formát és helyszínt választottuk, behódolva a másik akaratának. No de, hogy a nyaralás mindenkinek nyaralás legyen, a legfőbb stílusjegyeket figyelembe véve érdemes megtervezni a leendő kiruccanást. Az előző cikkben a kalandvágyók és romantikusok kaptak ízelítőt a legjobb úti célokból, most lássuk a szellemi és kényelmi felfrissülésre vágyókat.

Az intellektuális utazó

Számára nyilvánvalóan nagyobb élvezetet nyújt a múzeumlátogatás, mint tengerparton sütkérezés, netán a féktelen bulizás. A szellemi felfrissülésre az irodalmi fővárosnak is nevezett Dublin tűnik kiváló úti célnak, London, Isztambul és Róma mellett.

A Dublini Írók Múzeuma, a Nemzeti Könyvtár, a Szent Patrik Katedrális, a Grafton Street mind-mind valóságos szellemi csemege, és az elmúlt évszázadok legnagyobb íróinak lenyomatát őrzi. Nem mellékesen érdemes egy-egy különleges, irodalmi kocsmatúrára is benevezni, mert nem csak a legjobb helyi pubokat ismerhetjük meg, hanem azok irodalmi kötődését is, két színész tolmácsolásában, akik idegenvezetőként szolgálnak a hosszas ivótúrán és az adott helyszínekhez kapcsolódó legnevesebb költeményekből szavalnak.

A kényelmes tenergparti

Végezetül jöjjenek azok, akik a nyaralás alatti pihenést tényleg komolyan veszik. Ők azok, akiket daruval sem lehet elvontatni a partról, kirobbantani a napágyból és rávenni arra, hogy sétáljanak egyet a környéken, netán aktivizálják magukat egy kiránduláshoz, városnézéshez.

Nem kérdés, hogy ennek a típusnak a vízparton fekvésnél és koktélozásnál többre nem nagyon van szüksége, így a legideálisabb úti célok a szomszédos Horvátország, Spanyolország, Görögország, Ciprus, Bulgária. Egy szó, mint száz, a közös pont mindegyik úti célban: tenger és koktélok.

A sokszínű földi Paradicsomok nem csak nappal, de éjszaka is tartogatnak meglepetéseket. A pezsgő, nyüzsgő éjszakai élet beszippantja és felrázza az embert, a finom ételek, a remek szórakozóhelyek és az a bizonyos atmoszféra, ami körül lengi a helyeket minden kényelmes utazót egy csapásra pörgős turistává varázsol.

A kulináris élmények mellett az édeni strandjairól híres szakaszok teszik feledhetetlenné a kikapcsolódást, és az érintetlen természet közelsége, amit néhány órányi autózással könnyen felfedezhetünk.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)