Jump to content

4 kísérteties Halloween-i úti cél

2017. 10. 24. 14:04

Felejtsd el a sütőtököt és a jelmezeket, mert ha igazán borzongató Halloweenre vágysz, irány Anglia 4 legfelkapottabb 4 Airbnbje. Garantáltan megtalálod a kedvencedet köztük, ahol az ősi vártól egészen a kísértetalagútig találsz szállást.

Már-már hátborzongatóan szép látnivalók, isteni gasztronómiai felfedezések, és emlékezetes pillanatok várnak az Egyesült Királyság leghaloweenebb úti céljain, ahol akár még egy-két szellembe is belefuthatsz…

Ancient British castle, Kirkby Stephen

Az ősi brit kastélyban baldachinos ágyak, lábakon álló kádak és gyönyörű kandallók várják a megfáradt vendégeket. A gyönyörű 19. századi kastély dekadens, finom ás mégis megvan benne az a borzongató báj, ami miatt egyszerűen nem lehet ellenállni neki.

A kastély a festői Eden-völgyben fekszik, és potom tizenöt hektár erdő veszi körül, ráadáskén kevesebb mint egy órányi autóútra van a tóvidék központjától. Az 1841-ben, viktoriánus stílusban épült kastélyban tizenöt, minden eleganciát és luxust ötvöző hálószobát, több konferencia helyiséget, és még egy kis mozitermet is lehet találni, ahol néha kísértetidézést is tartanak.

Haunted chamber apartment, York

Ha igazi Halloween-i hangulatra vágysz, akkor irány Észak- Yorkshire, ahol egy több, mint 600 éves szellemjárta kamra vár. Nem véletlenül kapta a „haunted” azaz kísértetjárta nevet. A helyiek szerint elhunyt lelkek kísértenek a falai közt.

Egyébként a kísértetjárta kamra valójában egy hangulatos kis épület, ami egy rövid sétára található York történelmi látnivalóitól. Az apartmanban a modern és a hagyományos elemek ötvöződnek, mesteri kivitelezésben. Gyakorlatilag olyan, mint egy időkapszula.

Irish castle, Galway

Gyakorlatilag időutazáson mennek keresztül az ír kastély vendégei, mert a tornyokkal és báli szobákkal tűzdelt építményben tényleg úgy élhetünk néhány napig, mint ahogy egykor a királyok és királynők tették.

A középkori vár mindössze 3 fő elszállásolására alkalmas, ami már alapból ijesztő, elvégre egy gigászi méretű kastélyba ki érezné magát biztonságban, ha csupán rajta kívül csak ketten tartózkodnak ott? Ezen kívül a kastély megőrizte az eredeti berendezéseket, aminek köszönhetően számos Game of Thrones epizód forgatási helyszínéül is szolgált.

Kanyargós lépcsőket, a nehéz tölgyfa ajtók, a csend. De ne aggódj - van egy nagy kandalló, hogy éjszaka a tűz kísérteties pattogását hallgathasd…

Victorian villa, London

A londoniaknak nem kell messzire menniük egy kis félelemért Halloweenkor. A rideg, ijesztő, viktoriánus korabeli villa ugyanis a Crouch End közepén áll, ami az Alexandra Palotától rövid autóútra található.

A bájos, 1889-ben épült lakás ideális helyszíne a szellemtörténetek elmesélésének és a sütőtök faragásának egy kísérteties Halloween estén. A három vendég elszállásolására alkalmas helyszín egyébként gyors Wi-Fivel rendelkezik, így ha ráunsz a szellemidézésre, el tudod magad szórakoztatni.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)