Jump to content

Misztikus, elhagyatott plázák az USA-ban II.rész

2015. 06. 12. 12:30

Az élet utat tör magának. Nagyjából ezzel lehetne jellemezni az üres plázák nyújtotta látványt, ami kicsit szürreális, kicsit bizsergető, kicsit filmbeli zombi támadás tökéletes helyszíne. Íme a top 9 üresen álló, egykori pláza.

Hollywood Fashion Center – Hollywood, Florida (1972 – 2004)

A Fashion Center története sok számos plázáéhoz hasonlóan hamar véget ért. A bezáráshoz a közelben megnyílt többi bevásárlóközpont vezetett. Az első bezárásra 1992-ben került sor, s azt követően 10 évig üresen állt. 2003-ban egy vállalkozó szellemű befektető megvette, de a pláza felvirágoztatása kudarcba fulladt, így egy évre rá, be is zárt.

Hawthorne Plaza – Hawthorne, CA (1977 – 1999)

A Hawthorne megépülésekor nagy népszerűségnek örvendett, a betérő vásárlók 140 üzlet közül válogathattak kedvükre. Ám a növekvő gazdasági válságnak és a versenypiac bővülésének köszönhetően, nem bírtak talpon maradni 22 évnél tovább. A plázát mára belepte a sivatag.

Turfland Mall – Lexington, Kentucky (1967 – 2008)

A pláza első pár évtizede maga volt az álom a befektetők számára. Éttermek, neves üzletláncok, és egy mozi is működött a komplexumban, ami emberek tucatjait vonzotta nap mint nap. A krach 1990-ben ütött be először, ekkor számos intézkedéssel kívánták a bevásárlóközpontokat térdre kényszeríteni, a Turfland Mall estében ez sikertelen volt. A csőd még váratott magára 2008-ig, amikor is a pláza szinte egyik napról a másikra elnéptelenedett.

További képekért katt ide!


(A kép forrása: http://www.technocrazed.com/)