Jump to content

A tenger, ami naponta kétszer szétválik

2016. 09. 24. 16:05

Nem csak Mózes előtt nyílt ketté a tenger, hanem Franciaország autósai előtt is, akik naponta kétszer keresztülhaladhatnak a tengerközepén.

A bibliai történet szerint az exodus során a fáraó és katonái elől menekülő Mózesnek és zsidóknak útját állta a hatalmas kiterjedésű Vörös-tenger. A víztömeg túlpartján a megmenekülés várta volna az üldözötteket. Ekkor megtörtént az isteni közbeavatkozás, amikor is a víz kettényílt így a menekülők csoportja átjutott a túlpartra a vízfüggöny között, míg az őket üldöző katonák odavesztek a hullámokban. Nos, valójában nem csoda történt, hanem maga a természet avatkozott közbe, akárcsak a franciák esetben.

Passage du Gois

A világ legveszélyesebb útjai között tartják számon, ugyanis néha elnyeli a víz. Minden nap kétszer a előbukkan a négy kilométer hosszú útszakasz a közel négy méter mélységű tenger alól, hogy a türelmesen várakozó vezetők keresztülhajtsanak rajta.

A víztömeget kettészelő út két végén egy-egy információ panel jelzi, mikor lehet ráhajtani a szakaszra, de azoknak sem kell kétségbeesniük, akik későn indultak útnak, mert a négy kilométeres szakaszon vannak elsősegélyhelyek, ahova fel lehet kapaszkodni a feltörő hullámok ellen.

Elképesztő látvány!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: worldvirals.com)