Jump to content

Így kell megszületni, az örökké tartó ingyen repüléshez

2017. 06. 22. 15:40

Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy csecsemő, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.

A Szaúd-Arábiából indult járat legénysége és egyik utasa, aki képzett ápolónő, 10 688 méteres magasságban segítette világra a koraszülött babát vasárnap - írta a BBC News.

Az édesanyát és kisfiát kórházba szállították, miután a Boeing 737-es gép leszállt Mumbaiban. A légitársaság közlése szerint az anya és a gyermek is jó egészségnek örvend.

A vállalat köszönetet mondott a legénységnek és Mini Wilson ápolónőnek a helytállásért. A Jet Airways hozzátette, hogy ez volt az első alkalom, hogy gyermek született az egyik úton lévő járatán.

Idén áprilisban a Turkish Airlines egyik Isztambulba tartó gépén, csaknem 13 ezer méteres magasságban hozta világra kislányát egy 18 éves guineai-francia nő. A legtöbb légitársaság nem engedélyezi a repülést a 36. héten túli terhességek esetében, és ezt megelőzően is orvosi engedélyhez köti a várandós nők felszállását.

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu;MTI | Kép: pixabay.com)