Jump to content

Három új kerékpárút épül Zalában

2017. 11. 07. 18:00

Zalaszentgróton és Sármelléken, valamint Kisrécse és Zalasárszeg között összesen közel 14 kilométernyi új kerékpárút épül közel 390 millió forint beruházással.

A ZMÖ vezetésével létrejött, az érintett településekkel és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökséggel alkotott konzorciumok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósítják meg a Zala két keréken elnevezésű pályázatok révén a fejlesztéseket.

A projektek célja olyan kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása, amelyek csatlakoznak a turisztikai attrakciókhoz, összekötik a térségi jelentőségű turisztikai vonzerőket, hozzájárulnak a kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosításához és fejlesztéséhez, ezáltal a helyi gazdaság élénkítéséhez, és a foglalkoztatás növeléséhez, mindezzel erősítve a térségben a kerékpáros turizmust.

Kisrécse és Zalasárszeg között 130 millió forint felhasználásával 1700 méternyi új, kétirányú bicikliutat építenek. A 2,4 méter széles út mellett elvégzik a szükséges árok- és padkarendezést is, a projekt keretében kerékpáros szervizszolgáltatásokat is elérhetővé tesznek.

Zalaszentgróton és Sármelléken együttesen 259 millió forint felhasználásával épülnek új kerékpárutak, Sármelléken csaknem 7600 méter, Zalaszentgróton közel 4400 méteres szakasz.

Sármelléken burkolatjelek felfestésével és táblázással, meglévő gyalogjárda szélesítésével, illetve útpadka és út szélesítésével és építésével alakítanak ki új bicikliutakat a szükséges forgalomtechnikai eszközök beépítésével és árokrendezéssel.     Zalaszentgróton a belvárostól a termálfürdőig valósítanak meg új kerékpárutat, részben meglévő kisforgalmú utakon forgalomtechnikai kijelöléssel, részben pedig új gyalog- és kerékpárút építésével, kerékpáros pihenőhelyek létesítésével együtt.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;MTI | Kép: pixabay.com)