Jump to content

Autóbuszos kisokos készült az utasbiztonságért

2017. 11. 14. 09:05

Az országszerte ingyenesen terjesztett kisokos minden buszos utazás alapkellékévé válik, emellett hamarosan az iskolákban is terjesztik.

 

A kiadvány célja, hogy minden buszos utasbiztonsági kérdést megválaszoljon, a szakmának és az utasoknak egyaránt. A kiadványt bemutató Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) azt reméli, hogy a kisokos hatására az utasok is tájékozottabbak lesznek, és a balesetek megelőzősére is hatással lesz.

„Az autóbuszos utazás tízparancsolata” című tájékoztató hamarosan minden csoportos buszos utazás elengedhetetlen kellékévé válik. A kisokos kitér a szolgáltatás-megrendelés és a díjképzés szempontjaira, a buszok üzemeltetési és műszaki feltételeire és az autóbuszvezetők munkavégzésének szabályaira is. A gyermekek utaztatásával kapcsolatban egyértelműen megfogalmazza a biztonságot szolgáló magatartási szabályokat, és kiemelten foglalkozik a biztonsági protokoll kérdéseivel is.

„Fontos, hogy a biztonság érdekében az autóbuszos utazások résztvevői tisztában legyenek a szolgáltatás-megrendelés, és a szolgáltatásnyújtás minden olyan részletével, amely az utasok és a többi közlekedő biztonságát és a közúti közlekedésben elvárt partnerséget szolgálja. Bízunk abban, hogy kiadványunk segítségül szolgál mindazoknak, akik a jövőben is a csoportos utazások legbiztonságosabb formáját, az autóbuszos utazást preferálják” – mondta el Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A NiT Hungary ingyenes kiadványa a KLIK közreműködésével jut el a köznevelési, oktatási intézmények részére, de kézhez kapják a szülői egyesületek és közösségek is. A kisokost a NiT Hungary saját honlapján is hozzáférhetővé teszi minden megrendelő és érdeklődő számára.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)