Jump to content

Külföldi nyaralás: ingyen is vehetünk fel pénzt

2017. 07. 02. 14:30

Jelentős kedvezménnyel, illetve esetenként ingyen is használhatják a magyar ügyfelek több nemzetközi bankcsoport ATM-jeit. Hogy mely bank ügyfelei vanna előnyben, most megtudhatja.

Nyáron - a turisztikai főszezonban - válik a legaktuálisabbá a kérdés: hol tudunk külföldön ingyen vagy kedvezményesen pénzt felvenni bankautomatából. Azzal ugyanis több ezer forintot spórolhatunk, ha pénzváltás helyett kedvezményes költségek mellett vehetünk fel pénzt. A legjobban a CIB Bank Visa Ins­pire kártyájának birtokosai járnak, ők költségmentesen vehetnek fel pénzt a pénzintézet anyabankja, az Intesa Sanpaolo hálózatához tartozó bankok ATM-készülékeiből - írta a Világgazdaság. Az egyéb CIB-es plasztikokkal végzett tranzakciók a bankcsoporti ATM-eknél is ugyanúgy 2133 forintba kerülnek, mint ha bármely másik automatát támadják meg az ügyfelek.

Sokat spórolhatnak az OTP ügyfelei is: a Balkánon szépen terjeszkedő – legutóbb épp horvát tengerparti jelenlétét növelő – magyar pénzintézet 1,88 eurót számol fel a csoport automatáinak igénybevételéért, míg más automatáknál 3,6 euró és további 1,82 százalék a költség. A külföldi pénzfelvét már 43 ezer forintot (135 eurót) meghaladó összeg esetében is olcsóbb az OTP-bankkártya-tulajdonosoknak, mint ha itthon vennének fel forintot az OTP-automatán keresztül. Hasonló furcsaságot a már említett CIB Inspire kártya tulajdonosai is megtapasztalhatnak – nekik a külföldi ingyenességgel szemben 519 forintba kerül egy forintfelvétel a CIB készpénzkiadó automatáinál.

A korábban a bankcsoport hálózatában ingyenes készpénzfelvételt hirdető UniCredit ma már „csak” 1,2 euró és további 0,5 százalék kedvezményt ad a bankhoz hűséges nyaralóknak. Itt fontos tudni, hogy az Ikon számlacsomaggal rendelkezők a többi banki ügyfélnél 30 bázisponttal kedvezőbb százalékos költségkulcs mellett vehetnek fel pénzt.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;Pr7;Világgazdaság | Kép: pixabay.com)