Jump to content

Így lehet munkamentes a nyaralásod 4 lépésben

2017. 08. 04. 14:35

Hidd el wifi és munkahelyi e-mailok nélkül is van élet, sőt! Ne hajszold a netet feleslegesen, inkább csobbanj a vízbe, és hagyd hátra a telefont. Nem megy? Segítünk!

Az édes semmittevés a sztahanovisták számára inkább riasztó, mintsem üdítő. Egy teljes hét munka, internet és fontoskodás nélkül? Hidd el, az iroda nélküled sem fog összeomlani, és te sem nélküle. Lazíts a gyeplőn!

Szabd meg a határaid

Muszáj, máskülönben képes leszel még a vízpartról is azt csekkolgatni, hogy mi zajlik épp a munkahelyen. A pihentető, regeneráló nyaraláshoz viszont pontosan erre nincsen szükség. A kiégés, és a befásultság elkerülése érdekében, legalább a nyaralás ideje alatt szabadságold magad, ténylegesen.

Hidd el, teljesen kicserélve fogsz visszatérni, ha megengeded magadnak, hogy tényleg pihenj. Ráadásul a munka is lendületesebben fog menni.

Kapcsold ki a telefonod

Tényleg. Aki fontos és számít, az valószínűleg körülötted van, a közösségi média pedig megvár. Ne érezz bűntudatot, amiért offline módba váltasz. Neked is szükséged van rá, mert az állandó monotonitás, a folytonos stressz, az elvárások és ezek körforgása a legkiválóbb szakembereket is felőröli.

Az első nap nyilván furcsa lesz, hogy unalmas pillanataidban nem lesz mit nyomkodni, de másnap már nem is fog hiányozni.

Légy kreatív

A semmittevés, vagy épp a kreatív elfoglaltságok ne töltsenek el bűntudattal. A mai ember ugyan arra van beprogramozva, hogy állandóan tolja a szekeret, de hosszú távon nincs értelme a szünet nélküli munkának, mert csak kiégéshez vezet.

Hagyd szárnyalni a fantáziád, írj, olvass, rajzolj, csináld azt, amire nem volt időd, vagy energiát a munka mellett. A kreativitás flow élményt ad, és feltölt!

Vissza is fogsz térni…

Ahogy a nyaralásra, úgy a visszatérésre is rá kell készülni. Igen, ilyenkor jön a bűntudat a kikapcsolt telefonért, a lenámított e-mail értesítésekért, és minden egyéb olyan dologért, ami a munkával összefügg. Viszont, a pihenést épp úgy megérdemled, mint a fizetést az elvégzett feladatokért.

A visszarázódást megkönnyíti, ha a hazaérkezést a reggeli vagy koradélelőtti órákra időzíted így van idő a normális kipakolásra, pihenésre, áthangolódásra, egyszóval a megérkezésre.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)