Jump to content

A nyaralás kezdődjön el már az autóban, avagy így szórakoztassuk gyerkőcünket a nyári utazásokon

2017. 08. 21. 09:05

A nyári pihenés a legtöbb családnak az az időszak, amikor értékes időt töltenek el együtt és közös élményeket szereznek. Ennek a tökéletes módja egy családi utazás. A hosszabb autózások egy idő után próbára teszik a gyerkőcök türelmét, és a jókedvű elindulásból könnyen stresszes megérkezés lehet. Íme néhány hasznos tipp, amivel könnyen élvezetessé tehetjük a gyerekek számára az autóban eltöltött órákat.

Elindulni egy nyaralásra hatalmas izgalom az egész család számára, főleg a szülőknek: Minden be van-e pakolva? Az útvonal rendesen meg van-e tervezve? Minden rendben van-e a szállásfoglalással? – és ehhez hasonló kérdések merülnek fel. Elindulást követően mindenki fel van pörögve a nyaralás megkezdése miatt, ám ez az öröm a gyereknél hamar elmúlik és gyorsan unalomba és nyafogásba csap át. A Europcar Autókölcsönző összeállított néhány olyan ötletet, ami hozzájárul ahhoz, hogy a közös élményszerzés már az autóban megkezdődjön:

Amikor kezd elmúlni az utazási izgalom, mesélj a gyerekeknek az úti célról és tervezzétek meg együtt, hogy milyen programokat szeretnétek csinálni.

Lepd meg a gyerekeket a kedvenc nasijukkal és innivalójukkal.

Rengeteg játékot lehet autóban közösen játszani, mint például a barkóba, fekete-fehér igen-nem, szólánc, „hopp kutya” – Figyelni kell az út során a kutyákat, és aki előbb észreveszi és felkiált, hogy „hopp kutya”, pontot kap. Az nyeri a játékot, aki a legtöbb pontot gyűjti. De ki lehet találni új játékokat is pl. az autók rendszámaival vagy színeivel, város táblákkal, zenékkel. Az biztos, hogy a közös játéknak nagy a sikere, ami kapcsán rengeteg közös élmény keletkezik már az autóban, amit sokáig emlegetni fog a család.

Előre nézz ki néhány pihenőállomást, ahol lehet fagyizni, játszóterezni vagy akár csobbanni egyet. Igaz, így hosszabb ideig fog tartani az út, de a gyerekek biztosan nagyon fognak neki örülni.

Abban az esetben, ha az utazás tovább tart mint 5 óra, érdemes beszerezni egy autós DVD lejátszót vagy egy tabletet, mert a gyerekek kedvenc meséje biztosan leköti őket az utolsó néhány órára.

Érdemes előre felkészülni játékötletekkel és akkor biztosan szórakoztató lesz az utazás is. 

 

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)