Jump to content

Fedezd fel Athént egy idegenvezető szemével, avagy 10 dolog, amit ne hagyj ki!

2017. 10. 10. 15:25

A legszebb őszi úti cél? Athéné istennő fővárosa!

A bölcsesség, a jog, az igazságosság, a művészetek istennőjéről elnevezett görög város, Athén ősszel mutatja meg igazán legkülönlegesebb arcát. Összegyűjtöttük a leghasznosabb 5 dolgot, amit nem árt tudni, ha oda készülsz.

Ne csak nézz, láss is!

A nyári szezont követően a panziók és szállodák tucatszám kínálják az olcsó, de hangulatos szobákat, és igen széles a választék a házias panzióktól a luxusszálókig. A metró és villamoshálózat végeláthatatlan sorainak hála könnyedén eljuthatunk bármelyik látványosságig, amelyekből akad bőven a városban. Van néhány, amelyet semmiképp nem szabad kihagynod!

Példának okáért kezdheted a kirándulást az ókori Agórával, ami a város eredeti piactere volt. Itt található többek közt Héphaisztosz temploma, a Szent Apostolok temploma, és Attalosz sztoája is. Az ókori színhelyek közül a Kerameikosz és a római Forum nyújt izgalmas látnivalót a szemnek.

Persze az Akropolisz alap célpont, amit Athén aranykorában építettek Periklész parancsára. Itt található többek közt Athéné Niké temploma, a Parthenón, és az Erekhtheion. Szintén érdemes egy néhány órát szentelni a Likavittosz-dombra, ahol Athén egyik jelképe tárul a szem elé.

A múzeumok közül a Benaki Múzeum, a Nemzeti Régészeti Múzeum az, amit mindenképp érdemes meglátogatni. Utóbbiban a minószi freskók is megtalálhatók, míg előbbiben, azaz a Benaki Múzeumban fantasztikus kincsek találhatók.

3 utazótipp Athénhoz

Az úti célok után néhány hasznos tudnivaló sem árt, ha kényelmesen, és költséghatékonyan szeretnénk felfedezni a várost. Például a látványosságokat érdemes kombinált jeggyel bejárni, ami összvissz 12 euróba kerül, és cserébe 6 helyszínt körbejárhatunk vele.

Villamos, busz, metró – noha szeretünk a nyaralás alatt kényelmesen, bérelt autóval vagy motorral közlekedni, Athénban megéri inkább tömegközlekedni. A jutányos áru jegyekért cserébe normális járművel várnak. 10 euróért 5 napos bérletet is válthatunk.

A látványosságok mellett a gasztronómia is megér egy misét. Ha semmi mást nem is, de a cukrozott perecet és az eredeti görög gyrost meg kell kósolni, de a muszakát, szuvlakit is érdemes megízlelni.

A görög főváros tökéletes úti cél, ha nem csak kulturálódni és világot látni, hanem költséghatékonyan utazni szeretnénk. A turisták számára rengeteg ajánlat, és kedvezményes lehetőség nyílik, csupán nyitott szemmel és füllel kell járni. Megéri kiruccanni néhány napra, mert egészen felfrissülve térsz majd vissza!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)