Jump to content

5 útiköltség, amelyet a trükkös utazók elkerülhetnek

2018. 05. 02. 16:45

A gyakorlott világjáró zsigerből tudja, mit muszáj és mit nem feltétlenül szükséges megfizetnie a kaland során. Összegyűjtöttük a legjobbakat, hogy a következő utadon több jusson szuvenírre, mint költségre.

Az utazások során számos apró, és bosszantó költséggel szembesülhetünk, ha nem vagyunk elég szemfülesek. A tapasztaltak azonban már kijárták az pénzspórolós ösvényt, a mi dolgunk, hogy kövessük. Lássuk hát, mivel faraghatunk le a forintokból.

Poggyászmérő

Az utazás előtt még csak-csak elfér az ember a bőröndjében a megszabott súlyhatáron belül, de visszafele jövet, megpakolva ajándékokkal, és mindenféle földi jóval, teljesen esélytelen ugyan azt a súlyt produkálni. A többlet súlyt mutató reptéri mérleg pedig kérlelhetetlen, így marad a plusz díj kifizetése vagy a szelektálás a súlycsökkentés érdekében.

A fenti tortúrát azonban játszi könnyedséggel el lehet kerülni, ha beszerezzük az utasok legjobb barátját a poggyászmérőt. Ez a hasznos kis kütyü akár az E-bayről is beszerezhető, és nagyon jól jön, ha az ember fapados légitársasággal repül. Ugyanis utóbbiak limitálják a poggyász súlyát.

Ne az utolsó percben foglalj!

„Az utolsó percben foglalni, az egyik leggyakoribb hiba, amit az utasok elkövethetnek” – mondta Liana Corwin utazási szakértő a Hoppernek.Ez nagyjából –átszámítva - 30 000 forint pluszt jelenthet a belföldi utazásoknál, és ennek háromszoroság a külföldi utak esetében.”

Taxi helyett busz

Súlyos forintokat lehet azzal megspórolni minden városban, ha az ember veszi a fáradtságot, utána néz a helyi buszoknak és megtervezi az útját a szállásig a reptérről. Sőt, bizonyos szállások biztosítanak közvetlen transzfert is. Érdemes utánajárni, és ezzel megspórolni több tíz eurót.

Appokkal, a költséghatékony reggeli utakért

Hajnalok hajnalán kijutni a reptérre a szokásosnál is drágább. Viszont ilyen helyzetekre jön jól a telefonos applikáció, ami előre megtervezni, hogy az adott desztinációtól mivel jutsz el a legkönnyebben a reptérre és vissza. Egyébként az Uber is jó választás ilyenkor.

Reggelizz kint, egyél bent

Az American Hotel & Lodging Association kutatása szerint a reggeli, hogyha nincs benne a szoba árában, számos rejtett költséggel párosul. A szállásadók tudják, hogy az ember nem fog ébredés után több sarkot sétálni egy kávéért, ezért szinte bármennyit elkérhetnek a reggeliért és a kávéért.

Viszont, az ebédajánlatok sokkal jobbak a hotelekben, mint máshol. Így, ha spórolni akarsz, akkor reggelizz a szálláshelyen kívül, az ebédet viszont ütemezd oda.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)