Jump to content

Manarola, Paradicsom az olasz tengerparton

2018. 06. 28. 16:05

Utazást tervezel, de ráuntál a magyar tengerre mégsem költenél sokkal többet a nyaralásra? Olaszország épp ideális számodra!

A festői szépségű Ligur-tenger keleti partján fekvő Manarola gazdag látványvilága és a mediterrán partokra emlékeztető hangulata tökéletes célpont a nyári vakációhoz.

A rómaiak alapította település 1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terre többi településével együtt az UNESCO Világörökségének része. A bizottság indoklása szerint a kelet-liguri riviéra, Cinque Terre és Porto Venere között egy kiemelkedő értékű kulturális helyszín, egy rendkívül festői táj, amely az ember és természet harmonikus kölcsönhatásának révén jött létre, és amely évezredek óta jól szemlélteti az a hagyományos életformát, ami napjainkban is meghatározza az itt élő közösségek társadalmi és gazdasági életét.

Kütyümentes nyaralás

Épp ezért talán sokkal könnyebb visszatalálni a város nyüzsgő zaját hátrahagyva a természet szépségéhez, hiszen a sziget gyönyörű látványvilága sokkal érdekesebb, mint az internet.

A gyönyörű tengerpart mellett a San Lorenzo-templom, a védművek romjai és a Sciacchetrá múzeum csábít izgalmas kultúra túrára.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a pazar látképet, ami a városba lépve elénk tárul, épp ebből fakad még egy látnivaló az „irodalmi park”, amit azon írok és alkotók tiszteletére hoztak létre, akik inspirációjukat a buja tájból merítették, de elsősorban Eugenio Montale Nobel-díjas költőt emlékére.

A nézelődést és testmozgást ötvözendő program a város kínálta túraútvonal, ahol szőlőültetvényekben, citrom- és olajfaligetekben, eldugott kis falvakban és a tengerre nyíló csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk.

Akár egy hosszú hétvége alkalmával is megéri ellátogatni ide, mert az élmény és a látvány rabul ejti a szemet és feltölti a lelket.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)