Jump to content

Gyógyító illóolajok II.rész

2016. 11. 09. 09:05

Az illóolajok nyugtató, légfrissítő hatása mindenki számára ismert, azonban egyes olajok ennél sokkal komplexebb megoldást nyújthatnak a problémáinkra.

Ha éjszakánként álmatlanul forgolódik és már mindent kipróbált, ami eddig haszontalannak bizonyult, próbálja ki az Izsópolajos esti fürdőzést. A stressz, izgatottság és front miatti alvásproblémákra is megoldást jelent. Ezen felül az izsópolaj gyógyító hatással bír a horzsolások, apróbb sérülések esetén. Kiváló hangulatjavító, segít az ideggyengeség leküzdésében. Nyugtató hatása fokozza az inspirációt és koncentrációt. Növeli a kreativitást és csökkenti a szélsőséges viselkedések tüneteit.

Félelem ellen kiváló választás a szantálfaolaj. Az illata nyugtató hatású, segít legyőzni a zavart, félelmet és a feszültséggel együtt járó szorongást.

Ha hanyatlani látszik a szexuális élete, esetleg kimerültség miatt megfogyatkozni látszik a romantikus együttlétek száma, ne aggódjon erre is van gyógyír.

Tökéletes megoldás a pézsmaolaj. Használata ugyanis növeli a stressz és a túlhajszoltság következében csökkent szexuális vágyat.

A kívánt hatást fokozhatja, amennyiben sáfrány vagy pacsuli olajjal vegyítve keveri a pézsmaolajat a fürdővízhez.

(Forrás: biokalauz.hu;szeniormagazin.hu;vakaciozzunk.hu | Kép: eattheweeds.com)