Jump to content

Űzd el a téli depressziót szaunázással!

2016. 12. 09. 09:05

Rosszkedv, levertség, fáradékonyság. A tél bizony a legoptimistábbaknak sem kedvez, ám szerencsére a megoldás a közelben van.

A legtöbb wellness egységben található szauna, így a tél okozta kellemetlen tünetek ellen természetes megoldással védekezhetünk. Mivel az évszak közepére a szervezet gyakorlatilag feléli energia-, és vitamintartalékait hiába pihenünk többet, a fáradékonyság akkor sem tágít.

A megoldás? A szauna!

A szauna serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és a bőrünket is gyönyörűen kitisztítja. Mindez már külön- külön is remek hatással van szervezetünkre és közérzetünkre. Ráadásként az immunrendszer nehezen tud alkalmazkodni a hőmérsékleti váltásokhoz, de ehhez szoktatni lehet a szervezetet szaunázással és váltottvizes zuhanyozással.

Az extrémebb felfrissülésért a hagyományos szauna helyett a jégszauna is szóba jöhet. A hidegsokk és a – 170 ⁰C-os száraz levegő javítja a keringést és az anyagcserefolyamatokat, fokozza a bőr rugalmasságát, ráadásul még a fogyásban is segít. A téli időszakban pedig mindez kirángatja a szervezetet a téli melankóliából.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)