Jump to content

Aromakabin, az egészségóvó illatfürdő

2017. 01. 10. 17:05

Testi-lelki felüdülés, finom illatok, nyugalom, és egészségmegőrzés. Ha wellnessezni indul és lehetősége adódik, mindenképp próbálja ki az aromakabint. Már az ókorban felfedezték gyógyhatását; menstruációs fájdalomra, mozgásszervi és gyomorpanaszokra kitűnő, könnyíti a légzést, megnyugtatja szervezetet.

Az aromakabin eredete évezredekre visszamenően fel-felbukkan a történelemben. Főként az egyiptomi területeken volt kedvelt a használata, mert gyógyhatását hamar felfedezték. Mivel alapjául természetes eredetű illóolajok és növények szükségesek, így semmilyen mellékhatása nincs.

Az aromakabin sokrétű. A szervezetre gyakorolt jótékony hatása mellett a limbikus rendszert, azaz az érzelmi állapotot is pozitívan befolyásolja. Jótékony hatását az illóolajok párologtatása során fejti ki, ami belélegezve és a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást a test és a lélek számára.

Néhány gyakrabban használt illóolaj hatása:

Borsmenta: hányinger, puffadás, émelygés, menstruációs fájdalmak, fáradtság, görcsoldó.

Fodormenta: A fodormenta olaja antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó, epehajtó, nyákoldó, féreghajtó és külsőleg alkalmazva zsíroldó hatású.

Teafa: nagyon jó fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő, nem véletlenül népszerű hatóanyag a zsíros, pattanásos bőr kezelésére szolgáló készítményekben.

Fenyő: Jellemző felhasználási területe a fenyő illóolajnak a légúti betegségek megelőzése, gyógyítása. A fenyő olajnak van köptető, nyálkaoldó, hurutoldó, köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása. Fenyő olaj másik felhasználási területe a mozgásszervi betegségeknél van. Javítja a vérellátást a bőrben, ezért jó hatással van reumás panaszokra, bőrproblémákra.

Verbena: Kiegyensúlyozó hatású, alkalmas a fájdalom és a fáradtság enyhítésére, mérsékli a lázat, elviselhetővé teszi a másnaposságot, pihentető, stresszoldó, lazító, tompítja az agressziót, motiválja a fáradt elmét. Tompítja a bőr zsírosságát, csillapítja a megfázás tüneteit, kiváló légfrissítő. A verbénát a régi idők hagyományaiban a szellemi szerelem felkeltésére használták.

Eukaliptusz: Hűsíti a testet. Tisztítja a légutakat. Nyugtatja a fájó, gyulladt izmokat és ízületeket. Az eukaliptusz illóolaj frissítőleg hat az emberre, kedvezően hat a nyomott mélabús hangulatra.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | napraforgopanzio.hu | Kép: pixabay.com, ranybarany.hu)