Jump to content

7 nyomós érv az őszi wellness mellett

2017. 10. 02. 08:00

Nem maradt már semmi a nyaralásból néhány színes emléken kívül? Fáradtnak, kimerültnek érzed magad, pedig csak most következik a neheze, az év végi hajtás? Adj magadnak kimenőt a nyüzsgésből a pezsgésbe!

Eseménydús és egyúttal kimerítő nyarunk volt: melegrekordok és trópusi záporok váltották egymást miközben egyik rendezvény követte a másikat, komolyan próbára téve a közlekedési dugókban araszolók türelmét. Mostanra az időjárás is szelídebbé vált és a főváros is kezd visszatérni a régi kerékvágásba, viszont az és a szigorúbb napirend. A nyaralás gyorsan elszállt, ahogyan a hatása is - legszívesebben újra szabadságra mennénk…  A jó hír az, hogy megtehetjük! Szakítsuk meg a dolgos őszi hétköznapokat néhány napnyi feltöltődéssel! Van rá hét nehezen vitatható érvünk!

  • Az év vége mindenki számára sűrű időszak, megtérülő befektetés némi energiát gyűjteni hozzá!
  • Ilyenkor már nincs hőség, ezért jobban lehet pihenni.
  • Mivel nincs már főszezon, az árak is sokkal kedvezőbben!
  • A jól megválasztott gyógy-wellness üdülés során már néhány nap alatt regenerálódhatunk, feltöltődhetünk.
  • Szakemberek – masszőrök, fizikoterapeuták - segítenek az izomgörcsöktől, fájdalmaktól megszabadulni, ellazulni.
  • A téli álomra készülődő természeti környezet, a tiszta levegő relaxáló hatást gyakorol a szervezetre.
  • Az őszi szünetet a gyerekekkel együtt töltve is alaposan kikapcsolódhatunk, ha gyerekbarát wellness szállodát választunk.

Így teljes a pihenés

Hagyjuk magunk mögött a mindennapi rutint és adjuk át magunkat a pezsgőfürdő ellazító buborékjainak és a fájdaloműző termálvíznek. Már pár nap is csodát tehet, ha egy természettől körülölelt, all inclusive ellátást nyújtó gyógy-wellness szállodában pihenünk! Kellemesen meleg gyógyvíz, masszírozó vízsugarak, testet és szellemet felfrissítő szauna szeánszok várnak, masszőrök és kozmetikusok kényeztetnek bennünket arc- és testkezeléseikkel. Ha hát- vagy derékfájással küzdünk agyagpakolással, balneoterápiás vagy elektroterápiás kezeléssel, gyógytornával segítenek a gondon a gyógyászati részleg szakemberei. Amennyiben gyerekekkel utazunk, gyerekbarát szállodában foglaljunk szállást, így a profi animátoroknak köszönhetően gyermekeink remekül szórakoznak, amíg mi magunk zavartalanul pihenhetünk.   



Természetes nyugtató

A stresszűzés egyik legjobb módja, a természetben tett nagy séta, hatékonyan segít helyrebillenteni a lelki békénket. A sárvári Danubius termál szálloda kertjének szerves folytatása a lélegzetelállító arborétum, ahol egy kis tó partjától elindulva ritka növények, évszázados fák közt barangolhatunk és a rendkívül különleges élményt nyújtó bambusz-erdőben is elidőzhetünk. A büki Danubius hotel hatalmas kertje szomszédos a Bükfürdői Kneipp Parkkal, ahol lábainkat 510 méter hosszú taposón át dolgoztathatjuk . A frissítő talpmasszázsról a legkülönfélébb természetes anyagok gondoskodnak, többek közt kavicsok, tobozok, homok és fenyőkéreg. Ugyanitt szabadtéri jóga park, bokorlabirintus valamint gyógy- és fűszernövénypark is található.

A hévízi DHSR szállodák – a termál és az Aqua – gyönyörű parkos környezetben épültek, kőhajításnyira a csodatévő Hévízi Gyógytótól. Itt nemcsak a természeti környezetnek, de a levegő különleges ion-összetételének is köszönhető a szinte tapinthatóan nyugodt légkör. A főváros kellős közepén is van lehetőség elvonulni a világtól! A Margitszigeten található nagy múltú wellness szálloda közel s távol a legnagyobb gyógy-wellness részleggel büszkélkedhet. A sziget különleges atmoszférája, békebeli hangulata nagyban hozzájárul a kiürült energiaraktárak feltöltéséhez. (X)

Bővebb információ: www.danubiushotels.hu/wellness

(Forrás: Szerkesztőség)