Jump to content

Az 5 legjobb karácsonyi vásár Budapesten

2017. 12. 07. 14:55

Kevesebb, mint három hét és itt a karácsony. Nincs még meg a christmas spirit? Látogass el a főváros legszebb vásárjaiba, és töltődj fel a szeretet ünnepének szellemével. Mutatjuk merre indulj.

Már jócskán nyitva tartanak a karácsonyi vásárok: gőzölögnek a finom forralt borok, készülnek a libacombok, mosolyra görbülnek az ajkak. Ha advent hétvégéjén kimozdulnál a szabadba, akkor mutatjuk, merre vedd az irányt a fővárosban.

Vörösmarty tér – a kihagyhatatlan klasszikus

A  Budapesti Karácsonyi és Adventi Vásár néven futó karácsonyi vásár, amit mindenki csak a „Vörösmarty téri” vásárként ismer, évente 800 ezer turistát vonz. Az 1998 óta minden évben megrendezett vásár a karácsonyra hangolódás egyik alapköve.

Idén is változatos kínálatú ajándék- és édességstandok, rengeteg forralt bor, krampampuli és pálinkás-puncsos finomság melegíti át a nézelődőket, nem beszélve a gasztrosétány szintjével felérő élekínálattal.

Ünnepi vendégvárás a magyar tradicionális kézművesség és hagyományos gasztronómiai termékek, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatának bemutatásával. Plusz, fényfestés, amit nem szabad kihagyni!

Bazilika és a szeszmentes forraltbor

A november 24. és január 1. között nyitva tartó karácsonyi vásár idén az alkoholmentes élvezetekre is fókuszál. A standoknál alkoholmentes forralt bor, finom falatok várják az érdeklődőket, ráadásul a programkínálat is változatok.

Néptánc, fényfestés a Bazilika falára, korcsolyapálya, vásár, és vasárnaponként ünnepélyes gyertyagyújtás vár a kilátogatókra.

Várkert bazár

Idén, a hagyományokhoz hűen a Budai Várban is lesz karácsonyi ünnepség. Játékok, koncertek, kézműves programok, és az ellenállhatatlan kiáltás a várból. Romantika, karácsony, szeretet szerelem – ne hagyd ki, mert párban és családdal is varázslatos hangulatot teremt a szívetekben.

Advent Óbudán

Tizedik alkalommal öltözik ünneplőbe a Fő tér, a Szentlélek tér, hogy a rendezvény látogatói méltó módon készíthessék fel a lelküket a legszebb ünnepet megelőző várakozás időszakában.

„Büszkék vagyunk rá, hogy igazi családias hangulatú rendezvénysorozat a miénk, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezheti magát. Minden évben bővül, színesedik a műsor és a vásár kínálata, s mára saját arculata van, ami csak erre a rendezvényre jellemző. Idén formabontó karácsonyfa áll majd a Szentlélek téren. A 16 méter magas világhírűvé vált Hello Wood építmény, nem csak az ünnepet teszi különlegessé, hanem sok rászoruló család otthonát is melegíti majd, mert a rendezvény után a 40 tonnányi tűzifa az ÓbudaBékásmegyer Önkormányzat jóvoltából és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hozzájuk kerül” – mondták a rendezvény szervezői.

Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár 

A Városháza parkban november 17-december 27-ig nyitva tartó karácsonyi vásár, rengeteg programmal, hagyományőrző műsorokkal, gyerekszínházi előadásokkal, foglalkozásokkal, betlehemes játékokkal esténként jobbnál jobb hangulatos koncertekkel várják az érdeklődőket, még tartalmasabbá téve az ünnepvárás időszakát.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com, torange.biz)